דמיינו את האווירה בקהילה כשעל הכל מותר ואפשר לדבר...
יותר ויותר קהילות מבינות שהן רוצות לייצר קהילה שתומכת בילדים ובילדות שלהם, גם בכל הנוגע ליחסים והתבגרות מינית.
הורים רוצים להיות שם עבור הילדים.ות והמתבגרים.ות שלהם לכוון, לייעץ, להיות כתובת. ובמקביל, צוות החינוך הקהילתי יכול להשלים את המעטפת כאשר נוצרת שפה קהילתית משותפת!
אבל איך?
איך אפשר ליצור בבית, במסגרת החינוכית ובקהילה כולה אווירה שבה אפשר לדבר על מיניות ויחסים?
איך להזמין לשיחה שאינה סובבת רק סביב סיכונים אלא מחוברת לאספקטים היפים של המפגש המיני, לעונג, לאינטימיות, לאהבה ולחיבור?
רוצה לדעת איך?
חינוך למיניות, ממש כמו מיניות עצמה, הוא עניין סובייקטיבי והתנועה האידיאלית שלנו בתוכו היא כזו שמחוברת לגבולות ולרצונות הסובייקטיביים שלנו
התהליך מלמד הורים וצוותים חינוכיים לזהות את הגבולות, הערכים והזיכרונות המעצבים את השקפת עולמם על השדה המיני, ומתוך החוויה הסובייקטיבית הזו ליצור ארגז כלים אישי ורלוונטי עבורם ועבור ילדיהם.
התהליך יאפשר לכל הורה וצוות חינוכי לקיים שיח פתוח, אותנטי וכנה שמאפשר ומעודד מיניות חיובית על כלל מרכיביה.
אז איך זה נראה?
פיתחנו עבורכם תהליך המורכב ממספר אפשרויות. מספר המפגשים ועבור מי הם מיועדים – ייבנו בתפירה אישית עבור כל קהילה, בתיאום עם נציג.ת הקהילה בנושא.
ממה מורכב התהליך?
הרצאות הורים
הרצאות ייעודיות להורים, בהתאם לחלוקה גילאית (גיל הרך/יסודי/מתבגרים), תוך שימת דגש על הגילאים המדוברים, ההזדמנויות והאתגרים בגילאים הללו, לצד כלים פרקטיים איתם יוצאים ההורים מההרצאה על מנת להתחיל לייצר שיח פתוח בבית.
הכשרה לצוות החינוכי
מפגשים עם צוות החינוך הבלתי-פורמלי של הקהילה ו/או גורמים חינוכיים נבחרים, על מנת להשלים את השפה המתפתחת בקהילה סביב מיניות, לתת גם להם ידע, כלים ומיומנויות על מנת לייצר כתובת ומקום מכיל גם במסגרות החינוכיות, שהן חלק בלתי-נפרד מהקהילה.